Vijesti

Obaveze klubova Prve i Druge futsal lige

Povjerenik za natjecanje Prve i Druge futsal lige FBiH na sjednici održanoj 04.12.2012. godine razmatrao je izvještaje službenih lica o dosadašnjem toku malonogometnog takmičenja FBiH u sezoni 2012/13, kao i dosljednu primjenu važećih nogometnih pravila, propisa i odluka.

 

Povjerenik za natjecanje utvrdio je da u dosadašnjem toku takmičenja od strane svih klubova Prve i Druge futsal lige FBiH nije doslijedno izvršena primjena važećih propisa i odluka.

 

Imajući u vidu navedeno, a uvažavajući Pravila igre futsala potrebno je da svi klubovi i službena lica (delegati i sudije) na svim narednim utakmicama izvrše primjenu važećih pravila:

 

1. BROJ IGRAČA U ZAPISNIKU

U zapisniku utakmice Prve i Druge futsal lige može najviše biti upisano 12 igrača, uvažavajući i član 15. Propozicija takmičenja futsal lige FBiH za takmičarsku sezonu 2012/13.

 

2. MEDICINSKA SLUŽBA

Klub domaćin obavezan je na svim prvenstvenim i Kup utakmicama osigurati liječničku službu i medicinskog radnika sa odgovarajućom medicinskom opremom.

 

3. OPREMA IGRAČA

Obavezna oprema igrača je:

- dres

- šorts

-štucne

-kostobrani

- odgovarajuće patike

 

Također, igrači koji se nalaze u tehničkom prostoru obavezni su su nositi markere sa brojevima koji su identični brojevima na dresu igrača, navedeno se odnosi i na igrača koji u igri mijenja golmana.

 

4. NAJAVA UTAKMICE

Klub domaćin obavezan je u Sekretarijat NS FBiH i protivničkom klubu u predviđenom roku dostaviti tačnu satnicu početka utakmice, a za neizvršavanje obaveza predviđena je automatska kazna.

 

5. ISPLATA SLUŽBENIH LICA

Klub domaćin obavezan je pravovremeno isplatiti službena lice u skladu sa članom 28. Propozicija takmičenja malonogometne lige, a za neizvršavanje obaveza predviđena je automatska kazna.

 

6. KLUBOVI SU DUŽNI POŠTIVATI I OSTALE OBAVEZE IZ PROPOZICIJA TAKMIČENJA ZA PRVU I DRUGU FUTSAL LIGU FBiH