Vijesti

Mario Prskalo, trener MNK "Brotnjo"

MNK "Brotnjo" Čitluk, osvojio je titulu prvog dijela prvenstva Prve futsal lige Federacije BiH. Pobjedom u posljednjem kolu nad ekipom MNK "Banovići", MNK "Brotnjo" ostvario je prednost od jednog boda prednosti nad MNK "Centar" iz Sarajeva.

1.MNK "Brotnjo" prvi je nakon završetka prvog dijela Prve futsal lige. Jeste li očekivali prvo mjesto?

- Iskreno smo se nadali. Znali smo da je MNK "Centar" jaka ekipa i da će nam biti najveći konkurent. Na zadnjoj utakmici u Banovićima nedostajalo nam je par igrača, ali opet smo stigli do važne pobjede. Mislim da je odlučujuća utakmica bila u Čitluku protiv MNK "Centar" kada smo pobijedili direktnog konkurenta za prvu poziciju.

 

2.Kako ocijenjujete kvalitet Prve futsal lige FBiH?

- Ja sam novi, i zaista sam prezadovoljan. Sve se popravilo na bolje, suđenje je bolje, domaćini su svugdje korektni i ukoliko ste bolja ekipa zaista možete pobijediti bilo gdje. Liga se popravila i što se tiče igračkog kvaliteta. Još uvijek malo kaskamo za ostalim, ali bitno je da ide na bolje. 

 

3.Kojeg bi ste igrača izdvojili kao najboljeg u prvom dijelu sezone?

- To je malo teško odgovoriti, zato što nije baš korektno. Ostale sam igrače gledao samo po jednom, tako da bi glasao za Marina Šunjića. 

 

4.Ko će vam biti najveći konkurent u drugom dijelu?

- MNK "Centar" je najozbiljniji konkurent i mislim da će prvenstvo biti neizvjesno do samog kraja. Sigurno će ponovo odlučujuća utakmica biti u Sarajevu između ove dvije ekipe. Nama je cilj jedno od prva dva mjesta i plasman u završnicu prvenstva, ali naravno da ćemo se boriti za prvu poziciju.

 

5.Prema Vašem mišljenju, koje su mjere za unaprijeđenje takmičenja?

- Jedinstvena liga. To bi uvečalo troškove, ali bi se itekako dobilo na kvaliteti. Ovako možemo biti prvi tokom cijelog toka sezone, a na kraju izgubimo u završnici. Jedinstvena liga bi nam svima odgovarala.