Vijesti

MNK "Kaskada" pobjednik Futsal turnira NS FBiH za igrače do 21 godine

U Visokom u dvorani SRC "Mladost" završen je Futsal turnir NS FBiH za igrače do 21 godine. Pobjednik turnira je MNK "Kaskada" Gračanica, drugo mjesto pripalo je ekipi MNK "Brotnjo", dok je treće mjesto osvojila ekipa MNK "Galaktikosi".

Reviju mladih igrača futsala organizovao je Nogometni savez Federacije BiH, a tehnička organizacija turnira pripala je MNK "Galaktikosi".

 

Na turniru učestovovalo je osam ekipa Prve i Druge futsal lige koje su bile raspoređene u dvije grupe, a ukupno je odigrano 14 utakmica i postignuto je preko 90 golova. 

 

Prvoplasirane ekipe po grupama bile su MNK "Kaskada" i MNK "Brotnjo" koji su igrali u finalnom susretu, MNK "Kaskada" pobijedila je rezultatom 6:2. MNK "Galaktikosi" u utakmici za treće mjesto savladali su MNK "Karaka" rezultaztom 5:4. 

 

Prije finalne utakmice  uručeni su pehari za prvake Druge futsal lige FBiH grupe "Sjever" i "Jug", a pehare timovima MNK "Seljak" Livno i MNK "Galaktikosi" Visoko predao je Povjerenik za natjecanje Mario Ćosić. Također, uručena je i nagrada za najboljeg igrača Prve futsal lige FBiH za sezonu 2012/2013 Nijazu Mulahmetoviću iz MNK "Centar", a nagradu je uručio generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković.

 

Titula najboljeg strijelca pripala je igraču MNK "Kaskada" Rahimu Spahiću. Nagradu najboljem strijelcu uručio je trener  futsal reprezentacije BiH Muhamed Poričanin. Specijalni žiri za najboljeg igrača turnira proglasio je Huseina Šakušića iz MNK "Kaskada", kojem je nagradu uručio selektor futsal reprezentacije BiH Boro Matan, dok je za najboljeg golmana proglašen Vrdoljak Ivan iz MNK "Brotnjo", kojem je pehar i diplomu uručio  generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković.  Pehar za Fair-play pripala je ekipi MNK "Kaskada". 

 

Pehare za tri prvoplasirane ekipe uručili su Anto Miličević, sekretar za futsal takmičenja NS FBiH (treće mjesto), Mario Ćosić, povjerenik za natjecanje futsal lige FBiH (drugo mjesto) i Eldin Baković, generalni sekretar NS FBiH (prvo mjesto)