Vijesti

Jasmin Jaranović, igrač FK "Radnički" Lukavac

Prema izboru posjetilaca web portala Nogometnog saveza Federacije BiH za najboljeg igrača Prve lige FBiH u mjesecu martu proglašen je Jasmin Jaranović iz FK "Radnički".

1. Nakon nagrade za najboljeg igrača u mjesecu septembru, ponovo ste izabrani za najboljeg igrača mjeseca. 

 

- Zaista sam ponovo počašćen. Hvala svim posjetiocima web portala koji su glasali za mene, a posebno mojim navijačima FK "Radnički" od kojih imam najveću podršku. Oni su to prepoznali i hvala im od srca. Naravno, zaslužni su i moji saigrači jer sve radimo kao ekipa.

 

2. Jeste li zadovoljni igrama Vašeg tima u proljetnom dijelu sezone?

 

- Igramo zaista lijepo. Prvenstveno zahvaljujući našem treneru Darku Vojvodiću koji nas je sve fino posložio. Dobro treniramo, za svaku utakmicu se posebno pripremamo i rezultat dolazi na terenu. 

 

3. U prethodnoj anketi najveće šanse za osvajanje prvog mjesta na kraju sezone date su FK "Radnički". Šta Vi mislite o tome?

 

- Sigurno da imamo šanse za osvajanje prvog mjesta i vjerujemo da možmo do toga. Ukazala nam se prilika i nastojimo to iskoristiti. Borit ćemo se do samog kraja i svaku utakmicu ići na pobjedu.

 

4. Kako ocjenjujete kvalitet Prve lige FBiH?

 

- Liga je neuporedivo bolja nego prethodnih sezona, kao i suđenje koje je odlično. Zaista svaka ekipa ima sve uslove za igru na bilo kojem terenu u Prvoj ligi, što dokazuje i broj gostujućih pobjeda. Vitez je pokazao da je možda i najbolja ekipa u ligi, a tu smo još mi i Sloboda. Smatram da su te tri ekipe najbolji prvoligaši u ovom momentu.

 

5. Upisali ste jedan nastup za reprezentaciju Prve lige FBiH. Koliko Vam je to pomoglo u karijeri?

 

- Sigurno da je pomoglo. Svakom igraču je drago kada dobije poziv u bilo koju reprezentaciju. Ja sam nakon tog poziva zaigrao bolje i motiviranije, a moji golovi u proljetnom dijelu sezone su dokaz tome. Nadam se da ću ponovo imati priliku naći se u istoj selekciji.