Vijesti

Dedić, Jaranović i Pinjuh najbolji igrači Prve lige FBiH za sezonu 2012/2013

Prema rezultatima ankete koju je sproveo Nogometni savez Federacije BiH Anel Dedić (NK "Vitez"), Jasmin Jaranović (FK "Radnički") i Ante Pinjuh (HNK "Branitelj") najbolji su igrači Prve lige Federacije BiH za sezonu 2012/2013.

U anketi u kojoj je glasalo svih 15 trenera Prve lige Federacije BiH, igrač NK "Vitez" Anel Dedić dobio je najveći broj glasova 30, te je zvanično proglašen za najboljeg igrača Prve lige Federacije BiH za sezonu 2012/2013.

 

Treneri Prve lige FBiH glasali su po principu 5 bodova za prvi izbor, 3 boda za drugi izbor i 1 bod za treći izbor. Anel Dedić pet puta dobio je 5 bodova, jednom 3 boda i dva puta po jedan bod. 

 

Prema izboru posjetilaca web portala NS Federacije BiH za najboljeg igrača Prve lige proglašen je Jasmin Jaranović iz FK "Radnički" Lukavac. Jaranović je tri puta pobijedio u izboru za najboljeg igrača mjeseca Prve lige FBiH i to za mjesece septembar, mart i april.

 

Ante Pinjuh iz HNK "Branitelj" sa 18 postignutih golova najbolji je strijelac Prve lige Federacije BiH za sezonu 2012/2013. Također, shodno glasovima trenera Pinjuh je drugi na listi najboljih igrača Prve lige FBiH.

 

Prigodna svečanost i dodijela nagrada i priznanja najboljim igračima Prve lige FBiH bit će organizirana prilikom žrijebanja takmičarskih brojeva za novu takmičarsku sezonu Prve lige Federacije BiH.