Vijesti

FK "Željezničar" pobjednik finalnog turnira za kadete

U Neumu je završen dvodnevni finalni turnir za kadete, koji je odigran 14. i 15. 06. 2013. godine.

Na turniru su učestvovali pobjednici Omladinske lige "Centar" i "Jug", koje vodi i organizira NS Federacije BiH, te najbolje plasirani timovi iz Federacije Omladinske lige "Sjever" i "Zapad" koju vodi FS RS.

 

Pobjednik završnice kadetskog prvenstva je FK "Željezničar", koji je u finalnom susretu nakon izvođenja jedanaesteraca bio bolji od NK "Neum". Regularni dio susreta završen je 1:1.

 

U susretu za treće mjesto FK "Sloboda" rezultatom 5:1 savladao je ekipu NK "Podgrmeč".

 

Nakon završetka finalnog susreta uručene su nagrade za najbolje strijelce u kadetskoj konkurenciji Omladinske lige "Centar" i "Jug". Najbolji strijelac Omladinske lige Centar je Hodžić Ajdin (FK "Željezničar"), dok je najbolji strijelac Omladinske lige Jug Leko Nikola (HŠK "Posušje").

 

Za najboljeg golmana i igrača finalnog turnira specijalni žiri proglasio je članove NK "Neum" Pavlović Zvonimira (najbolji golman) i Matić Marina (najbolji igrač).

 

Nagrade najboljim timovima i pojedincima uručili su Vlado Komlen i Vitomir- članovi Komisije za omladinski nogomet, Igor Šilić- tehnički sekretar NS FBiH, Anto Miličević- sekretar u NS FBiH, Mirza Trbonja- sekretar za takmičenje NS FBiH i Jasmin Mujadinović- komesar za omladinski nogomet.