Vijesti

Anel Dedić, najbolji igrač Prve lige FBiH za sezonu 2012/2013

Prema izboru trenera Prve lige Federacije, igrač NK "Vitez" Anel Dedić, najbolji je igrač Prve lige Federacije BiH za sezonu 2012/2013. Dedić je dobio najveći broj glasova od svih 15 trenera Prve lige.

1. Izabrani ste za najboljeg igrača Prve lige FBiH. Vaš komentar?

- Odigrao sam jednu dobru sezonu u dresu NK "Vitez". Hvala svim trenerima koji su glasali za mene. Smatram da sam ostavio dobar utisak na njih jer sam kao vezni igrač postigao dosta golova, i kažem odigrao sam odličnu sezonu. Zbog toga, da budem iskren, nisam iznenađen ovom nagraom. Još jednom hvala svim trenerima koji su glasali za mene. 

 

2. Da li ste očekivali ovakav uspjeh NK "Vitez"?

- Moji saigrači, treneri, uprava i ja nikada nismo sumnjali da možemo ostvariti naš cilj. Ekipa smo koja ima dušu, srčano smo odigrali čitavu sezonu, nismo se bojali nikoga, svaku utakmicu smo išli na pobjedu i ostvrili smo ono za šta smo se borili. Ko god nas je gledao vidio je da smo ekipa za prvo mjesto. Imali smo malu krizu u igri, ali nas je naš trener Valentin Plavčić uspio motivisati i vratili smo se u ritam. 

 

3. Ko je bio najozbiljniji konkurent za osvajanje prvog mjesta?

- FK "Radnički" Lukavac. Oni su vidjeli svoju dobru šansu i iskoristili su je da nam se u jednom momentu približe na tri boda.  Tako da mislim da je prekretnica sezone za nas bila uzpravo utakmica protiv Radničkog. Tu smo ostali neporaženi i zadržali prvo mjesto do kraja sezone.

 

4. Vaša ocjena Prve lige FBiH u sezoni 2012/2013?

-  Liga je općenito mnogo napredovala nego prethodnih sezona. Kvalitet utakmica, suđenje, teren... sve je za klasu bolje nego ranije. Svaka ekipa može igrati na svakom terenu i ukoliko je bolja nema prepreke da ne pobijdi. Ni konkurenciji nije baš slaba, tako da mi sa velikim znanjem prelazimo u viši rang. 

 

5. Šta NK "Vitez" može ostvariti u Premijer ligi?

- Nije na meni sada da ja najavljujem neke velike stvari. Naš cilj će biti neka sredina tabele, opstanak u ligi. Uz postojeći igrački kadar i uz par pojačanja mislim da smo u stanju ostvariti to. Igrali smo nekoliko utakmica sa premijerligašima poput Čelika, Zvijezde, Širokog Brijega i niko nas nije nadigrao. Mislim da smo u ovom momentu kvalitetniji od nekoliko ekipa iz Premijer lige, te da ćemo biti u stanju ostvariti zacrtani cilj.

 

6. Ko bi, po Vašem mišljenju, mogao biti prvak Prve lige FBiH u sezonu 2013/2014?

- Mislim da će to biti NK "Jedinstvo". Jedan su od najorganizovanijih klubova u ligi i da će se boriti za prvo mjesto. Pored njih mislim da će najozbiljniji kandidat biti FK "Sloboda"- rekao je Anel Dedić.