Vijesti

Turnir pionirskih selekcija u avgustu/kolovozu u Tuzli

U cilju afirmacije i razvoja omladinskog nogometa na prostorima Federacije BiH i cjelokupne BiH, Nogometni savez Federacije BiH organizirat će turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Nogometna manifestacija koja će okupiti preko 200 najboljih mladih nogometaša-pionira iz 10 kantonalnih/županijskih saveza osmišljena je kao trodnevni turnir, koji će se održati u avgustu/kolovozu u Tuzli. 

 

Nogometni savez Federacije BiH snosit će troškove smještaja za sve ekipe i rukovodstvo reprezentacija, a tehnička organizacija turnira povjerena je Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona.

 

Kantonalni/županijski nogometni savezi će kroz selektiranje izabrati najbolje pionire, koji će predstavljati kanton/županiju na turniru pionirskih reprezentacija.

 

Pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni 01.01.1998. godine i mlađi, a turnir će biti izvanredna prilika da selektori kadetske i pionirske reprezentacije izvrše uvid u kvalitet mladih igrača, te da izvrše selektiranje za reprezentativne selekcije BiH koje u narednom periodu očekuju utakmice narednog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.