Vijesti

Turnir pionirskih selekcija k/ž saveza FBiH

U naredna tri dana (28., 29. i 30.08.2013. godine) u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u Tuzli će se održati turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/ županijskih nogometnih saveza.

Turnir se organizira u  cilju afirmacije i razvoja omladinskog nogometa na prostorima Federacije BiH i cjelokupne BiH, a učestvovat će 10 selekcija kantonalnih/županijskih saveza FBiH. Pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni 01.01.1998. godine.

 

Utakmice će se igrati paralelno na dva terena i to na terenima sa prirodnom i umjetnom travom u Tuzli (Tušanj), Bukinju, Mramoru i Lipnici.

 

 

 

 

 

GRUPA „A“:

1. NS Unsko-sanskog kantona

2. NS Tuzlanskog kantona

3. ŽNS Zapadnohercegovački

4. NS Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije

5. NS Posavske županije-Orašje

 

GRUPA „B“:

1. ŽNS Hercegbosanski

2. NS Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna

3. FS Kantona Sarajevo

4. FS Bosansko-podrinjskog kantona

5. NS Zeničko-dobojskog kantona

 

Sve ekipe učesnice turnira bit će smještene u hotelu "Rudar" u Tuzli, a turnir počinje u srijedu 28.08.2013. godine utakmicama prvog kola u 14:00 sati na stadionu Tušanj i stadionu u Bukinju.

 

Utakmice drugog dana turnira počinju u 10:00 sati (prijepodnevni program) na stadionu u Mramoru i stadionu u Lipnici, dok poslijepodnevni program počinje u 17:00 sati. 

 

Trećeg dana turnira planirano je odigravanje petog kola (09:00 i 10:15 sati) na stadionima Tušanj i u Bukinju. Utakmica za treće mjesto (12:30) i finalna utakmica (13:45) odigrat će se na stadionu Tušanj.

 

Nogometni savez Federacije BiH obezbijedio je prigodne poklone i nagrade za najuspješnije ekipe, te za najbolje pojedince.

 

Pobjednik prošlog turnira, koji je organiziran 2011. godine na Kupresu je NS Tuzlanskog kantona, kojem je ove godine povjerena tehnička organizacija turnira.